Tips voor triatlon training in offseason

Offseason is een moeilijke tijd voor triatleten. We moeten een balans vinden tussen ons lichaam de rust geven die ze verdienen en fit genoeg blijven voor de eerste races van dit jaar. Dit lijkt een harde balans, gezien de aard van deze twee concepten.

Fit blijven buiten het seizoen om of de winter is anders dan trainen in de rest van het jaar. Zo kunnen de wegen besneeuwd zijn en kan het weer koud en nat zijn. Dit zijn naturlijk niet de meest ideale weeromstandigheden tijdens hardlopen, fietsen of zwemmen in open water. Ik heb tien offseason triatlon trainingstips opgeschreven om je door dit offseason te helpen.

1. Implementeer krachttraining voor een triatlon, niet voor bodybuilding

Een van de meest effectieve manieren om in offseason toch resultaten te boeken, is naar mijn mening krachttraining. Probeer je te concentreren op bewegingen met meerdere spieren die triatlon-sportbewegingen aanvullen wanneer je traint met gewichten. Dit helpt om beter te presteren en vermindert het risico op blessures.

2. Voeg snelle workouts toe aan je wekelijkse trainingsroutine

Trainen in het buitenseizoen kan lijken alsof het altijd dezelfde oefeningen zijn, de hele tijd. Een manier om offseason triatlon trainingen meer divers te maken, is door snelle workouts toe te voegen aan je wekelijkse routine in te delen.

Of je nou drie keer of zeven keer per week traint, het is altijd verstandig om de snelheid van sommige van deze workouts te verhogen. Dit helpt je lichaam om winst te maken door de stress van snelle trainingen te ervaren.

3. Plan 2 tot 4 belangrijke/key trainingen per week, gericht op het verbeteren van snelheid, uithoudingsvermogen of beide

Deze moeilijkere trainingen helpen je doelen buiten het seizoen effectief te bereiken. Of het nu je doel is om het uithoudingsvermogen, de snelheid of beide te verbeteren, met belangrijke trainingen zul je dit doel bereiken. Probeer de frequentie van deze trainingen te beperken tot twee tot vier keer per week.

4. Focus je op je ‘zwakkere’ sport tijdens het buitenseizoen

Als je moeilijker kunt zwemmen dan hardlopen of fietsen, is het natuurlijk verstandig om je tijdens het buitenseizoen te concentreren op zwemmen. Dit lijkt voor de hand liggend, maar houd er rekening mee dat het toevoegen van een extra sessie per week u niet voldoende zal helpen. Probeer vier of vijf sessies per week uit te voeren. Wees voorzichtig met hardlopen en fietsen, want met deze sporten is het risico op blessures hoger.

5. Gebruik het professionele advies van een triatloncoach om je zwem-, loop- en fietstechnieken te finetunen

Een kleine verbetering in je techniek kan tot geweldige resultaten leiden! Als je niet met een professionele triatloncoach wilt werken, kun je ook een ervaren triatleet om een ​​kijkje op je technieken vragen tijdens het buitenseizoen.

6. Stel tijdens het zwemmen in offseason dagelijkse en wekelijkse doelen in

Zwemmen zonder een doel is niet leuk noch motiverend. Begin wekelijks PR’s te verslaan om je motivatie te vergroten!

7. Het buitenseizoen is een perfect moment om andere sporten te proberen

Alternatieve sporten kunnen worden gebruikt om mentale vermoeidheid te voorkomen. Zwemmen, hardlopen en fietsen zijn geweldig, maar het proberen van andere sporten kan ook positieve resultaten hebben. Wat dacht je van mountainbiken voor meer fietsafhandelingsvaardigheden of indoorklimmen om je core, rug, armen en schouders te versterken.

Tri-PT Studio Voorschoten (1)

8. Gebruik de vrije tijd in het offseason om je benen de rust te geven die ze verdienen

Hardlopen is een aanslag op het lichaam. De gemiddelde hardloper heeft minstens één blessure per jaar. Gebruik de vrije tijd van het offseason om die hardloopbenen te helpen herstellen van de races van vorig jaar. In plaats van hardlopen, kun je trainen met lichte gewichten en koorden om loopbewegingen te simuleren of aquajogging te proberen, omdat je toch veel in het zwembad zult zitten.

9. Neem die pauze en reflecteer op de resultaten van vorig jaar

Atleten houden van gewoontes. We houden van een drukke training voor aankomende races en het verbeteren van technieken. Het buitenseizoen is de perfecte gelegenheid om echt een pauze te nemen van de training, zowel fysiek als mentaal.

10. Dit is het perfecte moment om te experimenteren met nieuwe uitrusting

Dit is het moment om je uitrusting te upgraden. Als je wetsuits, wielen, hardloopschoenen, helmen, voeding of een geheel nieuwe fiets wil upgraden, doe het dan nu. Je wil niet rommelen met ongeteste apparatuur als de race begint.

Het buitenseizoen maakt dat we het raceseason nog meer gaan waarderen. Laten we ook het offseizoen proberen te waarderen. Gebruik deze 10 offseason triathlon trainingstips om betere resultaten te behalen tijdens je volgende race!

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.