fbpx

WAT KLANTEN OVER MIJ ZEGGEN

“Mijn samenwerking met Paul had één specifiek hoofddoel: het lopen van de marathon van Chicago 2018 onder de 4,5 uur. Daarnaast wilde ik mijn individuele tijden in en kwart triathlon verbeteren.

In een prettige ennpersoonlijke kennismakingsgesprek, hebben wij de mogelijkheden besproken.

De focus lag in eerste instantie op een compleet trainingsschema in hardlopen, zwemmen en fietsen. De voorbereiding op de marathon kwam pas 16 weken voor de marathon op gang.

Voor mij is zo een schema ideaal. Ik weet dagelijks waar ik aan toe ben en voer elk opdracht uit, wetend dat deed ik dat niet, wilde Paul een reden hebben. Mijn stok achter de deur. Het feit dat alle trainingen in TrainingsPeak geregistreerd werden, dat ik ze in Garmin kon downloaden en dat Paul meekeek werkte voor mij perfect.

De trainingen waren soms pittig maar nodig als ik het beoogde resultaat wilde bereiken. Én het is gelukt: de marathon gelopen in 4 uur 28 min in niet al te fijne weersomstandigheden.

Paul is een supergoede trainer. Ik kon hem altijd voor advies bereiken op Whatsapp en dát was voor mij het allerbelangrijkste en de veiligheid die ik nodig had om beter te presteren.

Ik heb genoten van onze samenwerking en kom graag terug zodra mijn deelname aan de marathon van Boston een feit is.

Hartelijk dank voor alles wat je voor mij hebt betekend.”

Groetjes,
Marie-Louise

Toen ik in de zomer van 2017 bedacht om een full distance Ironman te gaan doen, was voor mij al snel duidelijk dat ik dit niet zonder coach kon doen. Paul stelde samen met mij een passend trainingsschema op dat goed aansloot op mijn werktijden.
Ik heb Paul ervaren als een deskundige triathloncoach met veel inlevingsvermogen voor mijn situatie. Mede door zijn inbreng stond ik dit jaar goed voorbereid aan de start van de Ironman van Copenhagen en wist ik deze in een mooie tijd te finishen.

Ivo van Ee

Al jaren wilde ik zo graag een marathon onder 4 uur lopen, maar het lukte me maar niet, ik bleef steken bij 4:07 in 2014. Er was geen progressie meer, eerder achteruitgang.

Dit voorjaar is Paul mij gaan coachen. Ik kreeg een pittig schema, maar merkte dat het stevige trainen wel zijn vruchten afwierp: ik werd sneller. Ik deed ook (braaf) krachttraining. Paul coachte mij rustig: als ik de voor mijn gevoel torenhoge intervalsnelheden niet haalde, of een loop ging niet lekker, dan kon dat gewoon besproken, en ik kon trainingen omplannen als het werk een training niet mogelijk maakte. Ik mocht altijd vragen stellen, Paul bekeek hoe ik het deed via een handig programma en ik kreeg feedback, als ik het goed deed, maar ook tips waar ik op moest letten. Paul keek in die zin echt naar me.

Toen ik tegen het eind een training met 10 pittige intervallen (op tempo!) had gedaan, mailde Paul en zei: ik denk dat het er in zit. Hij beloofde geen gouden bergen: het moest kloppen op de dag zelf zei hij.

Ik geloofde zelf eigenlijk (na al die jaren) niet dat het ècht zou lukken, maar ik ging het nu wel echt proberen! Achter de pacer aanhangen (bijblijven! niet wegzakken!) maar na de 23 km maakte ik me los en ging in een ontspannen tempo voor de pacer uit lopen, dat was prettiger. Ik voelde me nog steeds goed, maar ik wist: het kan zelfs de laatste 500 meter nog misgaan! Pas tegen het eind begon ik het te geloven.

Het werd 3:58:25!!! Naast mij werd iemand op een brancard afgevoerd, en veel lopers liepen mank of strompelden. Gek genoeg voelde ik me eigenlijk gewoon prima. Niet zwaar gehad, niet misselijk geweest, geen pijn gehad, niet hebben willen rusten, geen man met de hamer – ‘kiplekker’ appte ik aan het thuisfront. Ik had denk ik echt heel goed getraind, voelde me beter dan na marathons die ik veel langzamer gelopen had.

Wat een fantastisch gevoel! Wat een feest!

Is het een ‘bucketlijst’-gevoel, of dat je iets toch hebt bereikt waarvan je dacht dat dat niet voor jou was weggelegd? Vooral het laatste denk ik.

Catrien

Paul is een heel fijne trainer. Hij is vriendelijk en toegankelijk. Hij is ook realistisch, als hij denkt dat een doel niet haalbaar is, dan zegt hij dat, en geeft suggesties hoe het wel kan. Paul is kritisch en op de hoogte van wetenschappelijke inzichten, en heeft in die zin een heel goede, nuchtere benadering.

Ik vond het heel prettig dat ik altijd kon mailen en iets vragen. Paul antwoordt snel. Hij is stimulerend, maar kijkt ook goed hoe je het doet. Hij heeft echt aandacht voor jou als atleet, ook al ben je maar een recreant. Ik voelde me echt in goede handen.

Catrien , Oegstgeest

Paul heeft mij afgelopen zomer succesvol gecoacht naar mijn eerste Ironman 70.3. Als beginnend amateur-triathleet (tweemaal een kwart triathlon) en ervaren amateur-hardloper (o.a. vier marathons) heb ik onder Pauls begeleiding in 15 weken mijn prestaties enorm verbeterd. En – jawel – in een voorbereidingswedstrijd zelfs een podiumplaats bemachtigd! Uiteraard heb ik ook het einddoel bereikt: de halve triathlon binnen zes uur volbrengen.
Paul heeft een no-nonsens instelling die hij combineert met een enthousiaste, begripvolle benadering. Voor sporters die maximaal willen presteren uit liefhebberij (je slaat weleens trainingen over wegens vakantie of jarige oma’s) een goede combinatie. Hij benoemt je verbeterpunten zonder je af te breken. De lat ligt hoog, de trainingen zijn vol uitdaging maar zijn wel realistisch. Wat mij opviel is dat de trainingen elkaar heel slim aanvullen: als voorbeeld de zwemtrainingen. Deze leken mij eerst onnodig lang maar wat blijkt: door meer te zwemmen kan ik ook in de andere sporten veel meer duurvermogen leveren, zonder daar onevenredig langer voor te hoeven trainen – met bijbehorende extra vermoeidheid plus blessurerisico. De trainingsschema’s zijn daarnaast geheel maatwerk: Limburgs Mooiste en de Beemster Wereld Erfgoed marathon wilde ik er ook in hebben en ja, dat kan.
Ik heb Paul tenslotte ervaren als een pro-actieve coach die klaarstaat vóórdat je hem nodig hebt. Het voedingsplan voor de wedstrijd heb ik op zijn initiatief ruim op tijd samengesteld. Als het aan mij had gelegen…
Kortom, mijn ervaring met Paul als trainer is zeer positief en ik beveel hem met overtuiging aan. Mijn volgende halve triathlon wil ik mij zeker weer door Paul laten trainen.

Marjolijn , Haarlem